Når PHP opdaterer version

Jeg har i septemer og oktober oplevet 2 større nedbrud pga. et webhotel har lavet en opdatering af deres PHP version.

Da jeg ofte bygger systemer fra bunden, så har jeg skulle gennemløbe grundkoden for behov for opdateringer. Derfor anbefaler jeg en serviceaftale eller være på god fod med ens programmør. Det er nemmere at fejlsøge på ens egen kode en andres.

Det ene tilfælde, der var det en stor portals loginsystem gik ned, da en krypteringsstandard gik fra at kræve mindst 11 til 12 tegn i koden. Det tog så 3 dage at finde og løse, da koden var lavet af flere omgange og jeg måtte tage den fra a-z.

Ikke noget nyt

Når jeg udvikler på min lokale server, så er der normalt på en af de nyeste versioner jeg arbejder. Når jeg så skal til at teste på kundens eller projektets webside, så “dør siden”. Så skal man lige tilpasse nogle detaljer, til den enkelte server.

Nogle gange er det PHP version, nogle gange er der en indstilling i PHP, firewall, DNS eller andet.

Hvorfor opdateringer og ændringer?

Servere bliver løbende opdateret så de er bedre, hurtigere og mere sikre. Derfor skal programmer og hjemmesider løbende opdateres.

Dermed kan noget kode blive ændret, erstattet eller udfaset. Som eksemplet ovenfor, hvor et krav til en kode ændre fra 11 til 12 tegn. Så håber man bare, der ikke er alt for mange steder, der skal opdateres.

Tænk på dengang MobilePay, pludseligt krævede en “nyere” mobil for at virke. Vil du bruge MobilePay – så må du opdatere din enhed.

https://www.mobilepay.dk/hjaelp/mobilepay-til-private/fakta/opdater-din-telefon

Er PHP så fremtidssikret?

Aktuelt drives 76.8% af hjemmeside af PHP i følge en anderkendt undersøgelse. Derfor bliver der løbene opdateret. Men ingen garanti.

https://w3techs.com/technologies/overview/programming_language/

Tænk bare på smalfilm, kassettebånd, VHS, LP, CD, WAV og MP4. Ingen kan spå, men PHP er ikke lige den side der forsvinder

Sjov detalje – Y2K38

Mange var nervøse ved Y2K i år 2000.

Programmører er i dag opmærksomme på de. 19.01.2028, da antallet af sekunder siden 01.01.70 ikke har plads til flere tal. Men der er en opdatering på vej til de servere, der har problemet.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Year_2038_problem