Telefon eller sms

Jeg tager reelt ret sjældent min telefon da den normalt er på lydløs (for andre end min kone). Men send mig meget gerne en mail eller SMS og jeg ser på den hurtigst muligt.

Skæve arbejdstider

Livet som freelancer er ikke et 7-4 arbejde på et kontor. Jeg bevæger mig rundt i forskellige sammenhænge og står jeg på gågaden eller sidder i møde uden computer er det alligevel ofte sjældent jeg kan gøre det store.

Koncentration

Jeg så for flere år siden en dokumentar om en dansk erhvervsleder. Det var lige da mail på mobilen kom frem. Han havde lært alle sine medarbejdere at maile så han ikke blev forstyret i fx møder, men til gengæld brugte han tiden mellem møderne på at svare mails.

Det betød både at han kunne koncentrere sig om møderne både fysisk og mentalt. Han rejste også verden rundt og medarbejderne skulle så heller ikke gode styr på hvilken tidszone han var i.

Vi besvarer mails om mandagen

Et andet firma fandt engang ud af at der gik rigtigt meget tid med mails og det afbrød ofte det flow man kan have i ens arbejde. De indførte en praksis så alle fik et autosvar med “Vi besvarer mails om mandagen”.

Den ville nok ikke gå i dag, men mails og telefonopkald kan virke forstyrende på en arbejdsproces eller tankerække.

Hvem bestemmer?

Bestemmer teknikken eller dig over din tid? Slå mobilen på lydløs og slå notifikation fra mailen fra når du arbejder koncentreret og svar på henvendelser når du har tid.

Bonustip: Sæt konen konen på et filter så den går direkte igennem…