Website eller portal

er findes flere forskellige udtryk for “ting på internettet”.

Jeg arbejder med primært 2 begreber

1. Website (eller hjemmeside)

2. Portal

Website

Et website, eller hjemmeside, er typisk et udvidet online visitkort eller brochure. Man kan typisk se en masse information om et firma, forening mv., så ser er måske også en kontaktformular.

Portal

En portal er dog lidt mere. Her er typisk et login, så man kun har adgang til visse data bag et password. Der kan også være visse muligheder omkring fx styring af funktioner mv. Unde en portal er også fx en webshop.

Et eksempel – Klemmesens Klemmefabrik

For at tage et eksempel men Klemmesens Klemmefabrik.

Det første de fik var en hjemmeside. Der var et billede af fabrikkens facade og nogle billeder fra produktionen. Man kunne downloade et online PDF katalog.

Da Direktør Klemmensen opdagede at internettet var kommet for at blive, så fik de en Portal. Her kunne deres sælgere fx lave bestillinger og se lagerstatus på alle klemmestørrelse. Engroskunder kunne også få er login, så de kunne bestille klemmer. Lageret havde mulighed for at tilpasse udvalget og skrive leveringstider på visse specialvarer.

Det næste naturligt skridt for Klemmesens Klemmefabrik var udvide deres engros B2B handel til B2C handel direkte med kunderne vis en webshop. Så portalen blev udvidet, så alle nu kunne bestille klemmer. Engrosforhandler havde adgang til specialklemmer, som de havde eneret på.

Det var en kort historie om Klemmesens Klemmefabrik. Nu er denne case kun opdigtet, men GSR nano har været en del af denne rejse på alle trin.

Trin gående fra stort set ingenting og til kæmpe portaler i flere forskellige sammenhænge.

Som man siger i fiktionens verden: “Based on a true story”.